Jdi na obsah Jdi na menu
 


Micinka

14. 3. 2011

K tomuto psaní jsem sbírala hodně dlouho sílu.Stále je to hodně citlivé...

Micinka se u nás narodila.Bylo to na jaře v roce 1991 kočičce Maculce.

ObrazekMicinka byla moc hodná kočička,nikdy jí nevadil žádný kolektiv koček .Když jsme se rozhodli pomáhat těm opuštěným a vyhozeným,nikdy  se nestalo,že by byla na některou zlá,některou vyháněla s tím,že ona je tady doma,ona tu byla první.Vždy všechny přijala a o všechno se ráda podělila.Občas jí zlobily koťata,když po ní chtěli aby se zapojila do hry a skotačily okolo ní.V takovém případě vždy pomalu a s rozvahou odešla.

Za svůj  dlouhý a snad  spokojený živůtek nebyla nikdy nemocná.Milovala pobyt na zahradě,sluníčko a vůni trávy,ve které často spávala.Moc ráda i se vším pomáhala.Sedávala na lavičce a sledovala dění okolo.Když se večer pálil ohýnek nesměla tam chybět.Za chladných večerů moc ráda sedávala u televize ve své oblíbené židli.Když uslyšela svoje jméno očička se jí vždy rozzářily jako dvě sluníčka,jako kdyby říkala,já vím,že mě voláš,slyším tě.

ObrazekPoslední půl rok začínala být už unavená.Když si chtěla lehnou do pelíšku na okně museli jsme jí vysazovat,na okno už nevyskočila.Vždy mňoukla a už jsme věděli  o co jde. Teď koncem zimy se pomalu začala horšit.Míň jedla,měli jsme strach,že onemocněla a tak jsme byli u pana doktora.Ten na ní nic moc nenašel,jen ledviny byly postižené stářím.Snažili jsme s e pro ní udělat vše.Poslední týden jí však sil ubývalo hrozně rychle.Měla problémy s chůzí a nakonec už jí nožičky odmítly poslouchat úplně.Hlavička ta by chtěla,měla spoustu plánů,ale tělíčko už neposlouchalo.Hajala ve svém pelíšku a vždy když jsme k ní přišli mňoukla a chtěla hladit.Po hlavičce,tvářičkách,za uouškama …

Poslední den už nebyla schopná zvednout ani hlavinku.Bylo to hrozně těžké,ale museli jsme zavolat paní doktorku.Přijela v úterý odpoledne ve tři hodiny.Byli jsme s Micinkou do poslední chvíle.Hajala ve svém červeném pelíšku.Hladili jsme jí ,rozhlížela se a něco nám tichounce povídala.Vypadala spokojená a šťastná.Byli jsme u ní až do poslední chvíle,než usnula.

Je tu bez tebe Micinko strašné smutno,prázdno.Záře tvých očiček,vůně tvého kožíšku a kroky tvých sametových tlapek nám hrozně chybí.Nikdy na tebe nezapomeneme,budeš tu stále s námi,holčičko moje malá.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Micinka

(Kačka, 14. 3. 2011 19:22)

To je moc smutné. Ale Micinka měla dlouhý a jistě velmi spokojený život. Teď si užívá jinde se spoustou nových kamarádů, kteří už jsou také za duhovým mostem.

Re: Micinka

(marijik, 24. 11. 2017 18:03)

presne tak

Micinka

(Andrea, 19. 10. 2013 21:50)

Moc hezké povídání, i když smutné. Taky mám Micinku, úžasnou parťačku a hlavně velkou lásku, které bych snesla modré z nebe. Bohužel se znenadání ztratila, což mi doslova zlomilo srdce :-( Pořád ji vyhlížím a doufám... Tahle stránka mi alespoň na chvíli zvedla náladu, děkuju :-)

re:Micinka

(Zuzka, 8. 10. 2011 10:13)

po 20-ti letech jsme také nechali jít našeho Fouska...dva roky jsme léčili(vcelku úspěšně) cukrovku, ale pak už nebylo zbytí...dal nám najevo, že přišel jeho čas...bolí to,schází nám, stejně jako Vám Micinka...my máme taky jednu, která s Fousem prožila posledních pět a tak nám dělá společnost a trošku hladí naše bolavé dušičky...ale stejně tu ta osobnost schází ;-) a ta Vaše byla nádherná...a co jiné koťátko, co by pohladilo bolavou dušičku?

Micinka

(stana, 14. 3. 2011 19:02)

Když odejde přítel, vžycky to bolí. A i když víš, že to přijde - nikdy na to nejsi připraven... Lído, jsem s Vámi!

Re: Micinka

(Magdaléna větrovská, 6. 5. 2011 13:41)

Muselo to být hrozné vidět to malé bezbrané tělíčko které vám umírá pod očima.Ale už se netrápí dál skotačí v nebíčku s ostatními kočičkami.

Micinka

(kleo, 7. 4. 2011 17:01)

Moje Lucinka zemřela před rokem ve věku 21 let. Naprosto chápu jak se cítíte.

Miculka

(Andy, 15. 3. 2011 10:41)

Vím, že tohle moc bolí, ale Micinka měla určitě štastný život a dožít se dvaceti let, to se povede jen málokteré kočičce

.....a vždycky je to stejné.....

(Lavender, 14. 3. 2011 18:38)

Micinka si třeba hraje v nebíčku s klubíčkem, ale rozhodně je mezi spoustou ostatních kočičích dušiček - třeba i s mojí....zvířata chodí jen do nebe...