Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. Q 2015

11. 1. 2016

12.12.2015

Dnes ráno nás navždy opustil náš Hastrmánek. 
Přišel na konci léta od místní přehrady, kde ho celé léto krmila jedna paní. Kocourek měl při příchodu velký zánět ledvin. I když jsme se celou dobu snažili vše zvládnout, ledviny už byly nenávratně poškozené. Užíval dvoje léky na podporu jejich funkce, byl na dietě přesto se začal horšit. Jezdili jsme na kapačky... Při úterní kontrole odběr krve ukázal, že ledviny už téměř nepracují. Hodnějšího kocourka jsem nepoznala, měl úžasnou povahu. Byl neskutečně trpělivý, klidný...
Je mi moc líto, že jsi tu s námi byl tak krátce. Tvoje očička už nás nevidí, tvoje sametové tlapky už se nás nedotýkají a tvůj hebký kožíšek už si nepohladíme, ale nikdy na tebe nezapomeneme, budeš tu stále s námi Hastrůšku můj.

________________________________________________________________

21.11.2015

V týdnu jsme kvůli těžkému zdravotnímu stavu byli nuceni přijmout koťátka, která tu už delší dobu inzerujeme. Kotátka z místních zahrádek. Dvě z nich dostaly velký průjem, který by se bez trvalé péče, tepla a diety zvládnout nedal. Koťata byla hubená a celá olepená. Byl to děs Emotikona frown Paní co se o ně stará jim sice dává najíst, ale jak jsme zjistili dostávají krabicové mléko a zbytky Emotikona frown 
Místo pro ně už opravdu nemáme a tak jsou v ohrádce v kotelně. Dostávají antibiotika, mají přísnou dietu, jsou v teple a už jim je o mnoho lépe. 
Kdyby jste někdo měl místečko a chtěl dát některému z těchto drobečků opravdový domov, tak po rekonvalescenci jsou připraveni odejít do svého domova.

_______________________________________________________________

18.11.2015

Dnes nám u dveří zazvonili dva mladíci a ten jeden povídá, že by se chtěl tady za kolegu zeptat zda by k nám mohl strčit svoji kočku. Prý se stěhuje a nechat si jí nemůže. Pokud jí nevezmeme půjde ke známému na statek chytat myši.... Je to letošní kotě, které celý život žilo v bytě. Je velmi vyděšená, stále jen syčí. Přinesl jí v batohu, strachy se celá třásla.
Některé lidi prostě nikdy nepochopím.

______________________________________________________________

16.11.2015

NUTNĚ HLEDÁ NOVÝ DOMOV, NEBO ALESPOŇ DOČASKU. Kocourek žije v zahrádkářské kolonii. Krmí je moc hodná paní, ale ostatním jsou trnem v oku. Už se našel i jed na krysy. Blíží se zima i oni by chtěli mít svoji rodinu, svoji mističku a svoje doma Emotikona frown
Prosíme o sdílení. Děkujeme.

________________________________________________________________

6.11- 13.11.2015

Podařilo se umístit všech 5 koťátek, která nám tu na začátku listopadu někdo hodil přímo před naše dveře.mají krásné a milující domovy :)

_______________________________________________________________

5.11.2015

Včera jsme umístili dvě odrostlejší koťátka. Žijí na místních zahrádkách, kam je někdo vyhodil. Přijela si pro ně moc hodná slečna až z Brna. 
Moc děkujeme za pomoc. Jsou sice pravidelně krmena, ale blíží se zima a koťata potřebují do tepla pokud by se našel někdo kdo by měl místečko byli by jsme moc vděční za pomoc. Jsou tam ještě čtyři.

1.11.2015

Před malou chvílí nám někdo nechal u domu 5 malých koťat. Kočku si vykastrovat nenechá a svojí odpovědnost hodí na krk jinému. Prostě je vyhodil u brány k autu a odešel. Je to neskutečná drzost a o přístupu k těm malým miminům ani nemluvím. Mají sotva 4 týdny. Snažím se mít lidi ráda, ale nejde to.
Naše situace je už opravdu neúnosná. Máme tu už 96 koček. Kapacitně i finančně jsme na dně.
Pokud máte někdo místečko a mohl si koťátko vzít budeme moc vděčni.
Děkujeme.

________________________________________________________________

29.10.2015

Do nového domova dnes odjela naše malá Stašenka. Emotikona smile Přijeli si pro ní moc hodní, mladí lidé ze Svitav. Malá bude bydlet kousek od nás přes kopec a bude rozmazlovaným a s láskou opečovávaným jedináčkem. Spinkat bude v posteli a na zahrádku bude chodit pouze pod dohledem. Prostě jako správná kočičí princeznička Emotikona smile Přejeme ti Stašenko spoustu štěstí a lásky.

________________________________________________________________

18.10.2015

V úterý se s Viktorkou chystáme do Pardubic za očním specialistou, panem doktorem Beránkem. Pan doktor chtěl aby kočička povyrostla a byla plně očkovaná. Vše máme splněno. Viktorka je už o pořádný kousek větší, hodně vyrostla. Změnila kožíšek a stala se z ní velice zvědavá a pořádně upovídaná ženská Emotikona smile Je to hrozně hodná a kamarádská kočička.
Tak na nás v úterý myslete Emotikona smile

________________________________________________________________

17.10.2015

Dnes byla Stašenka na vytažení stehů - svorek a byla moc a moc statečná. Pan doktor z Veterinární klinika u nádraží MVDr.Jakub Košťál jí moc chválil a k její obrovské radosti jí povolil už volný pohyb, pobíhání a pořádné hraní.
Touto cestou ještě jednou moc děkujeme za profesionální přístup a záchranu kočičky! A pokud to bude nutné moc rádi se k vám budeme vracet.

________________________________________________________

8.10.2015

Stašenka - malá, statečná kočička. Kočička co přežila svoji smrt a to hned 2x. V sobotu se na nás obrátila slečna z nedaleké vesnice s tím, že našla kotě, které je nejspíš nemocné. Já v tu dobu byla na druhém konci republiky. Domluvili jsme se, že kočičku vezme do tepla a přiveze v neděli ráno. Ale nedalo mi to a požádala jsem o pomoc kamarádku, kočičí tetu Evičku Kočky Sobě Svitavy a ta pro malou zajela. Dozvěděla se, že den před tím, kočičku srazilo auto a ležela na silnici.Všichni si mysleli, že je mrtvá a tak ji nechali být. Druhý den se však objevila na zahradě u slečny. Evička ihned poznala, že koťátko je ve vážném stavu, (těžce dýchala a nebyla schopná se postavit na zadní nožičky) a odvezla jí na kliniku do České Třebové. Tam se i když byla sobota večer o malou ihned postarali. Byl přivolán další lékař a dělali se různá vyšetření. Bohužel zde bylo podezření na protrženou bránici. Malá vážila 800g byla velice hubená, slabá, dehydratovaná a celá špinavá od výkalů. Evička se zachovala jako správná teta a řekla, že pokud je jen malinká naděje, budeme bojovat. Malá se stabilizovala s a v úterý podstoupila těžkou operaci bránice, která byla na dvou místech protržená. Po skončení operace, kdy za kočičku dýchaly přístroje se vyskytl problém při kterém musela být malá oživena, ale zvládla to vše na výbornou a odpoledne už jela k nám, domů. Emotikona smile
Dnes je v naprostém pořádku. Snaží se papat, je veselá a hraje si. Kdyby nebyla v ohrádce aby mělo bříško klid na hojení lítala by po celém bytě Emotikona smile
Touto cestou chci hrozně moc poděkovat Evičce, za rychlé rozhodnutí, které Stašence zachránilo život. Moc děkuji i slečně, která se snažila sehnat pomoc a samozřejmě děkujeme i týmu lékařů doktora MVDr. KošťálaVeterinární klinika u nádraží MVDr.Jakub Košťál za jeho profesionální a lidský přístup.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář