Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.Q 2012

7. 1. 2013

14.6.2012

Dnes večer konečně vysvitlo sluníčko a já jsem byl vynešen na zahradu.Koukněte jak už skoro běhám a jaký jsem šilkulka :-) Strašně moc vám všem děkuji za pomoc !!! No a v úterý jsem byl na tahání stehů,vše je v pořádku a krásně zahojené.Stále mě trochu zlobí to moje čurání,ale prý musíme být trpěliví,tak uvidíme,ta moje z toho má trochu strach,ale říkal jsem jí,že to určitě zvládnu.Hřeby z přední nožičky mi prý vyndají zhruba za měsíc.
Krásný večer váš Štěstík :-)
http://www.youtube.com/watch?v=PwDQgDDkf9E&feature=youtu.be

_________________________________________________________________________

6.6.2012

Tuhle berušku nám dnes někdo hodil za plot...Už opravdu nemám slov,je mi z nás lidí zle. :- ( Fotka je dělána až po zevrubném očistění. Očička byla tak zalepená hnisem,že nešla otevřít. To samé nosánek,ucpaný hnisem a trávou.Malá dýchala pusinku :-(

_________________________________________________________________________

5.6.2012

Chtěl jsem vás všechny mooooc pozdravit a říct vám,že se mi daří dobře a moc se snažím. Váš Štěstík :-)

_________________________________________________________________________

2.6.2012

Včera večer jsme přivezli Štěstíčka domů ze Žďárské kliniky.
Máme obrovsky statečného kluka,operace dopadla dobře.Diabolka se podařila vytáhnout i když pan doktor říkal,že to šlo strašně těžko,byla zaklíněná mezi obratly.Nicméně Štěstíček se doma hned s velkou chutí pustil do jídla.POPRVÉ se sám postavil na zadní nohy a dnes se mu podařilo i trochu vyčurat. :-) Při rtg byla zjištěna ještě rozlomená stydká kost,je to hodně bolestivé, ale dělat se s tím nic nedá musí srůst sama a pak když všechno půjde tak jak má bude ten náš kluk snad konečně v pořádku a zdráv. :-)
Moc děkujeme vám všem za podporu a pomoc a touto cestou chceme strašně moc poděkovat i panu doktorovi Johanidesovi za profesionální přístup a skvělou péči.Bez něj by tu kocourek už dnes nebyl.
 

Takhle vypadal Štěstík před operací při které mu byla vyjmuta diabolka z páteře :-( Né jen že ho strazilo auto a měl velice těžká na životě ohrožující poranění - před časem po něm někdo i střílel!
Moc prosíme,kdo jen trochu můžete pomozte nám s úhradou operace je již druhá v rozmezí 14 dnů a stála 4.574Kč,tedy zhruba stejně jako ta první při které mu byla operována - hřebována a drátována přední zlomená noha :-(
Přispět můžete na náš účet 220751500/0300.Pomoci můžete i formou aukce,která je věnována právě kocourkovi Štěstíkovi.
Moc vám děkujeme jak za podporu tak vaši účast.

_________________________________________________________________________

31.5.2012

Tak dnes jsme přivezli ze Žďáru kočičku po operaci dělohy.Už je vzhůru a vypadá v pořádku.
Bohužel nám tam zase zůstal Štěstíček.Za včerejšek se vůbec nevyčural.Pan doktor ho musel uspat a vycévkovat protože močový měchýř byl hrozně plný.Už je tam i zánět z toho jak tam zůstává moč. :-( Navíc svalstvo moč.měchýře je strašně ochablé,nestahuje se.Může to být následek poranění mozku a míchy po velkém otřesu,který utrpěl před 16 dny po srážce autem.Navíc má v tělíčku i ty broky a diakolku.Diabolka je v těsné blízkosti páteře.Nikdo neví zda tam nemůže páchat nějakou neplechu,olovo je toxické.Takže brouček zítra podstoupí další operaci,při které mu bude z tělíčka vyndáno vše co půjde.A my se musíme modlit aby to pomohlo a vše se vrátilo k normálu,jinak bude vše hodně špatné :-(
Myslete na nás prosím.Moc děkujeme.

_________________________________________________________________________

30.5.2012

Takže jak jsme dnes ve Žďáru dopadli... Kočička tam zůstala,protože má zánět dělohy a jde zítra na operaci.Jedná se zřejmě o mrtvá koťátka.Zahlenění nění zase tak strašné,plíce jsou čisté.
A Štěstíček? Byly mu vyndány stehy.Jizvička se krásně vyhojila,ale tělíčko špatně reaguje na hřeby,které byly zavedeny do zlomené nožičky.Nicméně se budeme muset snažit je tam alespoň 2 měsíce udržet.A aby toho nebylo málo,máme problémy s čuráním,špatně se vyprazdňuje,zůstává přeplněný močový měchýř :-( a aby toho bylo ještě víc při rtg celého těla byly nalezeno 6 broků a jedna diabolka,které jsou v těle už delší dobu.Takže hrůza.Vůbec nevím co bude dál a mám z toho strašný strach :-((( Zítra opět kontrola.Máme přísnou dietu a hrozí nám cévkování :-(

_________________________________________________________________________

29.5.2012

Dnes se konečně podařilo odchytit kočičku,která pochází ze smečky čtyř kočiček,které někdo zhruba před měícem  vyhodil na místní seník.Kočička je hodně nemocná,zahleněná a hrozně kašle.Je velice hubená a unavená.Možná proto přišla.Denně je sice chodíme krmit,ale zbytek je zatím velmi plachý.Je mezi nimi i bílo-šedý, dlouhosrstý  snad kocourek a další dvě kočičky.Všichni koukají zatím jen z dálky,na odchytovku vůbec nereagují.Jakmile odejdeme pomalu jdou k jídlu. :-(

Zítra jedeme do Žďáru.Jede  nemocná kočička a kocourek Štěstík jede na kontrolu a na vyndání stehů.Dnes musel uvolnit karanténu a přestěhoval se mezi nás.Má k dispozici svůj pokoj.Asi se mu tam moc líbí,dokázal úplně sám vylést na gauč  :-)

Zítra na nás myslete.Moc děkujeme.

_________________________________________________________________________

22.5.2012

Dnes zemřela Dášenka.Dostala se k nám jako nechtěné koťátko loni na podzim. Jeden pán nám ji hodil za branku s tím,že jí nechce.Začátkem dubna začala stonat,našly se v bříšku nádory.Dášenka,ale baštila,ráda běhala ven,neměla žádné potíže...Poslední dny se začala strašně rychle horšit.Bříško rostlo téměř před očima.Včera už nechtěla papat,dnes plakala asi měla bolesti.Bylo to to poslední co jsme pro ní mohli udělat.

Nezlob se Dášenko,že jsme ti nemohli pomoci.Byla jsi tu s námi jen tak krátce.Nikdy na tebe nezapomeneme.Spinkej sladce holčičko moje.

_________________________________________________________________________

21.5.2012

Štěstík začal baštit

http://www.youtube.com/watch?v=8ZqPh5JGflM&feature=youtu.be

_________________________________________________________________________

17.5.2012

Štěstík dnes ráno jel opět na veterinu,přes noc se trošinku posunul jeden hřeb a tak jsme raději jeli na kontrolu,naštěstí je to zatím v pořádku.Jinak noc byla strašná,střídali jsme se u něho,seděli jsem u něj celou noc.I když měl analgetika,bolestí se třásl a nemohl ani spát.V karanténě je přetopeno,přesto mu je zima,má okolo sebe plastové lahve s horkou vodou.Není schopen se otočit,není schopen se postavit.Dnes ráno sám trochu zvedl hlavičku....O jídle ani nemluvím.Je strašně bolavý,celý potlučený.Má oteklou a bolavou pusinku,pomalinku ho krmíme.Má velký otřes mozku,doufáme,že se vše urovná a snad už bude lépe.Teď vydržel spát tahem dvě hodiny...po probuzení tichounce předl.

_________________________________________________________________________

16.5.2012

Tak jsme doma.Kocourek Štístko je po operaci.V nožičce má dva hřeby,které pokud nebudou dělat problémy tam už zůstanou.Zlomenina byla u ramenního kloubu a těsně vedle nervu,který je naštěstí neporušený.Na plicích je ještě krev,ale dýchání je o moc lepší.Kocourek sice chroptí,ale je to od zlomené kůstky v nosánku.Sešitou má i zadní nožičku,kůže byla stržena až na šlachu.Štístko bude dostávat antibiotika a léky na bolest.Musíme doufat,že to nejhorší už má zasebou a teď už bude jen dobře.I když prvních pár dní bude hodně bolestivých.Děkujeme vám všem za podporu.
Operace stála 4600Kč,pokud můžete moc prosíme pomozte nám s úhradou.Moc děkujeme.

_________________________________________________________________________

15.5.2012

Dnes a klidný den,ani náhodou.... Po sedmé hodině večer se u branky objevili děti z nedalekého sousedství s tím,že u silnice leží zraněná kočička,kterou srazilo auto.Hned jsme tam šli.Kočička se odplazila do trávy.Na první pohled měla bezvládnou přední nožičku a krvácela z pusinky.Hned jsme jí vzali domů a volali panu doktorovi do Žďáru.Ten i když měl dávno po ordinační době,řekl ať hned přijedeme...Kocourka prohlédl a zjistil zlomeninu přední nohy,krvácení do plic,roztrženou kůži na dolní čelisti,strženou kůži ze zadní nohy,mnohé odřeniny v oblasti hlavičky,pusinky,krku..Kocourkovi byl udělán ultrzvuk,dostal kapačku a nespočet injekcí.Zůstal tam do zítra,pokud vše zvládne,bude operován.Zítra snad dodám fotečku a další informace.Prosíme držte nám tlapičky ať vše dobře dopadne, moc děkujeme.

_________________________________________________________________________

11.5.2012

Byli jsme u pana doktora pro injekce pro Šmudlinku a Dášenku - obě kočičky mají v bříšku nádor. :-( Šmudlinka je naprosto v pohodě a Dášenka se snaží.Jen bříško se nám trochu zvětšilo.Dášenka ale papá a hlavně nemá žádné bolesti ani jiné problémy,pobíhá po venku a užívá si sluníčka.

Do Žďáru s námi jela i sousedovic kočička Viki.Zželelo se nám ji.Už delší dobu má problémy s pusinkou a nikdo s tím nevěděl rady a hlavně to nikdo ani moc neřešil.Pan doktor ji prohlédl a určil diagnozu i on se zhrozil toho jak je kočička zubožená,je hubeňounká a prakticky bez chlupů.Navíc měla přes 40 horečku. Dostala injekci a antibiotika... Zůstala u nás a už se lepší,pusinka už vypadá o moc lépe.Samozřejmě dostává kvalitní baštu a užívá si klidu a teplíčka v karanténě.Zůstane tu do té doby než se úplně uzdraví a potom už to bude na ní...

_________________________________________________________________________

21.4.2012

Denně chodíme na místní kravín krmit pár zbylých plašanek.Je mezi nimi i velmi dominantní kocourek,říkáme mu Adámek.Pár dní teď ke krmení nepřišel až včera.Má ošklivou ránu na tváři a zanícené oko,je zřejmě potrhaný po nějaké bitce.Podařilo se ho nalákat na jídlo a odchytit.Bude přeléčen,vykastrován a opět vypuštěn.

_________________________________________________________________________

19.4.2012

Naše kočičky se opět účastní akce strom spolněných přání.Některé už svůj dárek mají,někdo na něj stále čeká.Pomůžete jim ho splnit a nebo naplnit mističku?Moc děkujeme.

Na kočičky se můžete podívat zde -  Kočičí přání.

Naše občanské sdružení dostalo povolení veřejné sbírky do kasiček.Více zde..

Kdyby jste někdo věděl o vhodném místě,kde by se kasička dala umístit,ozvěte se nám prosím na mail lifunk@seznam.cz   děkujeme.

_________________________________________________________________________

18.4.2012

Dnes jsme byli ve Žďáru u pana doktora.Jel kocourek Vilibald na konrolu s ocáskem.Pan doktor byl celkem spokojen,je tam strup,snad se to už vyhojí.Opět se vracíme na Ronaxan z důvodu přetrvávajícího velkého zahlenění.Vilík je ale jinak naprosto spokojený,vyklubal se z něho velký uličník,který si moc rád hraje a ve všem pomáhá.
Jela s námi i Dášenka.Byla na začátku březa na na kastarci a od té doby je celá nesvá.Minulý týden začala být unavená,málo jedla.Dnes byl zjištěn lymfom v bříšku.Je to hrůza,je to tak krásná a hodná kočička.Dostala několik injekcí a my se musíme modlit aby se jí ulevilo a bylo alespoň na čas trochu lépe. :-(

5.4.2012

Včera jsme umístili Cácorku a Camfourka.Paní si původně přijela pro Puntíka,ale krásným očičkám naší Cácorky neodolala.Camforek se jí taky zalíbil na první pohled a tak nakonec místo Puntíka,který dělal,že je strašně ospalý a že ho vůbec nic nezajímá odjel úplně někdo jiný.Oba kočičáci budou bydlet tady kousek od nás,přes kopec ve Svitavech.K dispozici mají kromě velkého domu i velikou zahradu.
Přejeme vám Cácorinko a Camfourku hodně štěstí a obrovskou náruč lásky.

No aby jsme se zas tak moc nenudili tak zítra jedeme opět do Žďáru.Vilibald,který byl minulý týden na amputaci ocásku se v noci rozhodl,že stehy,které tam má jsou už zbytečné a vytáhl si je.Tím pádem se celá rána rozjela a zůstala zase obnažená menší část ocásku. :-( takže nám držte tlapky,tentokrát si myslím,že už bude opravdu Vilíček bezocasý :-(

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář