Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nechybí vám šedé tečky?

29. 9. 2009

Nechybí vám šedé tečky?

(aneb Jak se žije na zahrádkách 2)

 

Letošní rok se překulil do druhé poloviny, léto se pomalu mění v léto babí, ubývá času do začátku zimy, ale na zahrádkách naopak přibývá koťat. Poté co loni v zimě na zahrádkách nezůstala žádná koťata, na jaře se narodila nová, z nichž se podařilo najít domov jen jedinému.

Naštěstí krmiči stále fungují a 8 drobných kočiček, protože mezi nimi podle velikosti nepoznáte, kdo je kotě a kdo rodič, ví, kde najdou něco na zub. Hlad je silnější než plachost, tedy pokud krmiči dodržují patřičnou vzdálenost.

Drobná šedá kočička Minda už dávno chodí na stravu i se svými dvěma zbylými staršími koťaty, světle šedou Luckou a tmavě šedou Filkou, a je radost  se dívat, jak koťata s plnými bříšky skotačí na sluníčku. Zatím je život velká zábava, koťata ještě netuší, jak krušná doba je zanedlouho čeká. A někde jsou schovaná Mindina další koťata, která mají šanci přežít venku zimu podstatně menší.

Plachá šedá kočička už také svá tři jarní koťata dovedla. Sama se drží víc opodál, není ani moc velký jedlík. Přesto má podezřele zakulacené bříško – proboha, ještě nás čeká do zimy jedna nadílka? Co s malými plachými koťaty v téhle době?

Do počtu je zapotřebí doplnit drobného černého kocourka, zřejmě otce koťat.

Konečně máme s krmiči dohodu, že můžeme zkusit odchytit obě matky a starší koťata a  zajistit jejich kastrace. Současně ale opět hledáme nový domov pro již narozená koťata. Takže pokud jste zjistili, že by právě vaší rodině slušely šedé tečky nebo elegantní kouřová barva, ozvěte se prosím paní Ludmile Kolářové, tel. 603 777 592.

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář