Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jakou hodnotu má stokoruna?

3. 3. 2010

Úvaha - jakou hodnotu má stokoruna? 

Dnes jsem si přečetla na „Webu kočky Adélky“ krásný článek o Césarovi. Jemný kocourek, který doplácí na lidskou nevděčnost... ach jo. Ale zároveň jsem si uvědomila, že měl štěstí - dostal další šanci na krásný život. Protože existují útulky, protože existují mezi námi lidé, kteří mají sílu, mají touhu... mají něco víc než my! Chtějí tyhle křivdy napravovat! Mají můj obdiv.

Co však nemají, je tolik finančních prostředků, kolik by potřebovali.

A tak jsem se zamyslela, co s tím můžu udělat? Třeba napsat tuto prostou úvahu:

Jakou hodnotu má pro vás stokoruna? Pro někoho je to měsíční poplatek za televizi, pro ty mladší třeba jedna řasenka. Nebo by to také mohl být oběd ve slušnější restauraci, nebo 4 levnější konzervy pro kočky?

Nebo! Nechci tady vyjmenovávat, co se dá za 100 korun českých pořídit. Chtěla bych dát téhle stokoruně jinou hodnotu.

Ano, půjdu a dám trvalý příkaz na svůj účet, aby tato stokoruna odcházela měsíčně na účet některého z útulků! Bože, úplně se stydím, že je to tak málo..., ale nemusí být!

Může se z té stokoruny stát moře stokorun, které pomůžou! Těm, kteří se snaží napravit, co lidé způsobují....

Jedna stokoruna měsíčně! Dokážete se bez ní obejít? Dokážete ji postrádat?

Co za ni získáte? Třeba vědomí, že jste jí dali mnohem větší hodnotu než tento stát!

Dáte jí hodnotu jistoty pro ty, co ji můžou proměnit v krmivo, léky, budování dalších prostor, lepší život kočiček, které neměly to štěstí, že potkaly nás. Dáte jí hodnotu lepšího života těch, kteří nemají nic, jen svou touhu žít!

Píšu to s nadějí a vírou, že nezůstanu osamocená se svou nepatrnou stokorunou. Že vás bude víc, co budou chtít dát právě té své stokuruně hodnotu pomoci! Protože s vámi může tato stokoruna získat hodnotu tisíců, s kterými bude moci útulek počítat! Každý měsíc! Snad díky tomu bude moci vzít další zvířátko, které to potřebuje. Potřebuje naši stokorunu možná stokrát víc než my.

Fany Kořínková

 

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář