Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočičí přání

14. 12. 2011

 

Kočičí přání - více než 700 000 korun pro kočky v útulcích


Vánoční kolo akce Strom splněných kočičích přání -

www.kociciprani.cz

, které mělo za úkol přilepšit kočkám v péči občanských sdružení na ochranu zvířat z celé České republiky, slavilo nečekaný úspěch. Kočky měly letos opravdu štědrého Ježíška - dostaly dárky v hodnotě přes 700 000 korun.



V rámci akce bylo obdarováno 870 koček, dárci jim zarezervovali dárky v hodnotě 742 636 korun. Převážná většina peněz - 705 000 korun - již prokazatelně dorazila na místo určení, tedy přímo na účty jednotlivých organizací. Zúčastnilo se 20 občanských sdružení, některá s depozity ve více regionech.



A co si kočky přály? V prvé řadě domov. Ten v souvislosti s akcí nalezlo 34 zvířat. Některé kočky se v popisce „svěřovaly“, že když nebude nový domov, spokojí se i s nějakou tou dobrotou. Nejčastěji si přály kvalitní granule, konzervy, léky a vakcíny. Dárci měli možnost přispívat také na běžné náklady spojené s pobytem koček v útulcích, a tak plnili virtuální mističky. Nejbohatší kočkou se stalo jedno kotě, kterému dárci nasypali do mističky přes 4000 korun.



Organizace, které se o tyto kočky starají, jsou občanská sdružení bez zaměstnanců, o zvířata pečují bez nároku na odměnu ve svém volném čase jejich dobrovolníci a členové. Útulkové pečovatelky a pečovatelé jsou dárcům velmi vděční a děkují za jejich štědrost. Jako poděkování dostávají všichni, kdo zaplatili či zakoupili nějaké kočce dárek, fotografii obdarované kočky s jejím dárkem. Organizátoři akce jsou nadšení, že pomohli rozdávat radost a pomoc tam, kde je potřeba. Náklady na akci byly nulové, každá získaná koruna skončí v útulcích.



Nezbývá než poděkovat dárcům. Našli se tací, kteří podarovali více zvířat a poslali do útulků částku odpovídající jedné průměrné výplatě. Na druhou stranu jsou mezi dárci důchodci, studenti a maminky na mateřské, kteří nemají na rozhazování, ale i tak uloupli ze svého napjatého rozpočtu pár stovek pro jednu „svoji“ vybranou kočku. Velkou pomocí byl také patronát Ester Kočičkové, která pomáhala akci propagovat v médiích. Organizátoři všem děkují a těší se nashledanou opět na Velikonoce u Kočičí koledy.



Zúčastněné útulky: Azyl Lucky - Brněnský Max - Další šance - Devět životů - Chlupáči v nouzi - Kočičí naděje - Kočky Bruntál - Kočky České Budějovice - Konec Toulání - Kyjovské tlapky


Mostecké kočky - Naděje pro čtyři packy - Opuštěné kočky Polička - Podbrdsko


Pražský spolek ochránců zvířat - První společnost za práva koček - Srdcem pro kočky - Šanta kočičí - Uměním na pomoc zvířatům - Útulek Tibet


 
Františka Kernová

--


www.kociciprani.cz
www.devet-zivotu.cz

 

 

Strom splněných kočičích přání potřetí na pomoc útulkům

 

15.prosince se již potřetí spustila akce na podporu koček v péči občanských sdružení z celé České republiky. Patronát nad přáními opuštěných koček převzala Ester Kočičková - nejen proto, že ji k tomu předurčuje příjmení, ale také protože má kočky ráda a chce jim pomáhat.

 

První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 tisíc korun, jarní Kočičí koleda už 151 tisíc, přičemž bylo obdarováno 306 zvířat. Pořadatelé doufají, že tentokrát bude akce ještě úspěšnější, je velmi příjemné vidět, kolika lidem nejsou osudy opuštěných a týraných zvířat lhostejné.

 

Akce „Strom splněných kočičích přání“ má za cíl podpořit organizace pečující o bezprizorní kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a vakcíny. Na stránkách www.kociciprani.cz naleznou dárci profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberou konkrétní zvíře, jehož příběh je zaujme, nebo které třeba pochází z jejich regionu. Dárek mu mohou zakoupit přes e-shop, případně peníze na něj poslat přímo na účet útulku. Fotografie „jejich“ kočky s dárkem budou následně zveřejněny na webu, osobní návštěva v útulku či domácím depozitu je také možná.

 

Začátek tohoto kola je 15.12., konec na Tři Krále, tedy 6.1.2012. Každé kočce je možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku - tedy přispět na krmení na měsíc pobytu v útulku. Účastní se 19 občanských sdružení ze všech koutů ČR.

Pořadatelem je občanské sdružení Devět životů, veškerou práci kolem akce vykonávají její členové a jedna dobrovolnice zdarma, tím pádem jde opravdu každá koruna tam, kde je potřeba – kočkám.

 

Více na:

www.kociciprani.cz

www.devet-zivotu.cz

kontakt:

Františka Kernová

kociciprani@devet-zivotu.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář